Showing posts from 2019Show all
I'm Back !

Assalamualaikum semua! I'm back yooo! hahaha.. Apa khabar semua? Zati sihat alhamdulillah. Wah, berbulan rasanya tak update blog ni, sejak zati warded bulan Feb hari tu. Punca zati kena tahan wad sebab demam, b…

Complete List of HTML Meta Tags

Definition and Usage The < meta > tag provides metadata about the HTML document. ... Meta elements are typically used to specify page description , keywords , author of the document, last modified, and other meta…

Google Custom Search Engine di Blog

Google Custom Search Engine di Blog adalah widget kotak carian dalam sesebuah laman contohnya blog. Ianya membantu memudahkan para pengunjung blog atau website untuk mencari apa yang mereka perlukan dalam blog kita. …

8 Juta Special Bloglist Sayidah Napisah!

Klik Banner Untuk Join Assalamualaikum , harini Zati join satu segmen dari rakan blogger iaitu Sayidah Napisah . Korang yang belum join lagi tu dijemput join sama okay! Baca syarat dibawah ni :  Syarat Penyertaan : …

Goodies From PURINA !

Yeayy! Tak sangka pula dapat goodies dari PURINA ni. Bukan main seronok lagi sibulu kat rumah ni. Ni pertama kali Zati cuba bagi anak bulu ni makan brand ni, harap dia suka. Sebab sejenis dia ni, memilih sikit! Kel…

5 Simple Ways To Get And Stay Happy ( Happiness Hacks )

HAPPINESS | Everyone seems to want it and people spend their lives searching for it... yet it often seems hard to find. For many people in today’s world, happiness is an elusive goal. These happiness hacks range from the simp…

10 The Best Color Tools Web Design

WARNA memainkan peranan yang paling penting dalam sesebuah website atau blog. Sebab, dengan warna lah kita dapat menarik perhatian para pengunjung atau pembaca di sesebuah laman. Tapi, bermain dengan warna ni mesti ada tekn…

TUTORIAL : Typewriter

Typewriter? Apa tu? Mesti korang tertanya-tanya kan? Contoh dia macam kat bawah ni Typewriter Click me <button onclick="typeWriter()">Click me</button> <p id="demo"></p>…

TUTORIAL : Shapes

Kali ni Zati nak bagi tutorial tentang macam mana nak buat bentuk menggunakan coding. Ada beberapa contoh shapes beserta code dia dibawah ni. Harap dapat membantu. 1 - Square <style type="text/css"&g…

TUTORIAL : Hoverable Sidebar Buttons

Untuk tutorial kali ni , korang boleh tengok contoh dia kat > PREVIEW < Code dia dibawah ni <style type="text/css"> #zatiSidenav a {   position: absolute;   left: -80px;   transition: 0.3s;   padding…