Showing posts from 2020Show all
Movie Review : Tenet

Tenet ialah sebuah filem aksi tulisan dan arahan Christopher Nolan dengan lakonan John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine serta Kenneth Branagh. Kisahnya tentang seorang ejen ra…

Makanan Yang Perlu Dielakkan Dalam Diet

Dah nak habis tahun 2020 ni , yang mana berazam nak kurus tu dah tercapai ke? hehehe  . Kalau zati hanya tinggal " azam" je la . Tapi Insyallah , nak cuba kuatkan semangat juga nak kurus! Bukan nya sebab nak cantik , …

Segmen Pencarian Bloglist Letopss By Eza Boom Boom

Assalamualaikum. Cuti hujung minggu ni zati blogwalking blog-blog yang join Segmen zati tu, sekali jumpa segmen ni, so ,zati pun join lah , tamat nya malam ni ya!Nasib sempat. Korang nak join tu, boleh klik banner tu. Syarat un…

SEGMEN : Pencarian Bloglist By Zati ( Hampir Tamat)

Dibawah ni zati senaraikan blogger yang join , so, boleh lah korang blogwalking antara satu sama lain. Yang mana belum follow zati, jemput follow ye. https://ikashoid.blogspot.com/2020/11/segmen-pencarian-bloglist-by-izatie.html…

Melukis Merangsang Anak Lebih Pintar & Kreatif

Kanak-kanak memang sinonim gemar menconteng atau melukis. Kadang kala entah apa bentuk objek yang cuba dilukis, kita sendiri tidak tahu apabila melihatnya. Jika anak anda salah seorang daripada si kecil yang gemar memegang pensel…

Khasiat Pokok Cekur

Pokok cekur mempunyai daun yang sederhana lebar, tebal dan berwarna hijau manakala bahagian bawah daunnya berwarna hijau muda dan isinya pula berwarna putih. Pokok ini mudah didapati di kampung dan ramai suri rumah menanamnya d…

Terpilih Sebagai Salah Seorang Pemenang!

Alhamdulillah , setelah sekian lama tak join mana-mana giveaway , Zati terpilih salah satu pemenang diantara giveaway yang zati join. Rezeki hujung tahun !  Okay , zati ada join satu giveaway yang diberi tajuk Giveaway Never Grow…

11 Tips Ajar Anak Rajin Solat

Mendidik kanak-kanak melakukan ibadat solat hukumnya adalah wajib. 1. Biasakan anak mendengar laungan azan Sejak usia bayi lagi biasakan anak mendengar laungan azan yang berkumandang di masjid berhampiran rumah atau dari televis…

Kehebatan Doa

Entri ini mungkin akan mengubah persepsi kita tentang doa. Mind blowing facts about your du'a that you don't realize how powerful it is. Khususnya bagi mereka yang selalu berdoa dan rasa macam tak makbul je, asyik tak d…

SEGMEN : Pencarian Bloglist By Izatie Salim

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Assalamualaikum , setelah kian lama tak update blog, Zati nak buat satu segmen untuk aktifkan balik blog ni. Diharap ada yang sudi join ye. Bloglist ni akan kekal selama setahun. Zati takde …

Giveaway Never Grow Up

Klik Banner Untuk Join Assalamualaikum , lama betul rasanya tak join mana-mana Giveaway. Harini Zati nak join satu Giveaway yang dianjurkan oleh sekumpulan anak muda yang menghasiklan seni video bertemakan prank. Ianya tujuan unt…

LAGU : Sarah Suhairi ft Aepul Roza - Entah Apa

Siapa yang tengok drama RYAN ARALYN mesti tahu lagu ni. Sebab lagu ni salah satu ost drama tersebut. Zati suka sangat lagu ni sebab gandingan suara Aepul dan Sarah Suhairi memang terbaik. Kalau dapat dengan lagu ni mesti ulang ba…

LAGU : Klangit - Aku Masih Disini

Lagu ni selalu dimain kan di Suria FM , jadi best pula dengar! Tu yang semangat cari tu. Layan je ye video muzik ni. Lirik dibawah.. Sekiranya kamu terbuka hatimu Aku di tempat dulu yang pernah engkau tahu Masih di situ masih m…