Showing posts with the label Healthy & BeautyShow all
5 Jenis Minuman Untuk Kesihatan Dalaman Wanita

Bak kata orang, jika hendak cantik tu, biarlah stabil dari segi luaran dan dalamannya. Ternyata, telah menjadi lumrah seorang wanita, suka atau tidak, dirinya pasti terpengaruh untuk menjaga setiap inci tubuh dan wajahnya. Namun,…

Apa itu Manjakani

Manjakani.. Mesti ramai yang pernah dengar Manjakani kan? Tapi apa tu Manjakani?? Definisi Manjakani :  Manjakani merupakan jenis pohon kecil yang tumbuh di kawasan  Yunani  dan  Asia Kecil , dengan tinggi mencapai 4 hingga…

Khasiat dan Kehebatan Manjakani

1. Merawat alat sulit wanita  Buah majakani dapat membersihkan bakteria di kawasan organ intim wanita. Khasiatnya sangat bagus untuk mengatasi keputihan. Manjakani mengandungi tannin yang bagus untuk mengetatkan otot vagina…

Daun Kesum Mujarab Untuk Atasi Masalah Kelemumur

Daun kesum sangat popular bagi masakan asam pedas ataupun laksa. Kalau tak ada daun kesum ni rasa macam tak lengkap masakan. Walaupun ianya bukanlah satu kemestian atau tak letak dalam masakan pun tak apa, tapi daun kesum sebena…

Cara Buat air penawar guna air kosong

Banyak kelebihan air kosong ni..Salah satu nya untuk buat air penawar.. Kita boleh je buat air penawar sendiri..Yang penting niat dan yakin Zati share kan cara buat air penawar menggunakan air kosong Sumber :Facebook CARA-CAR…

Tomato Membantu Merawat Kulit

Lazat dimakan begitu saja atau ditambah dalam masakan. Tomato antara sumber semula jadi bukan saja untuk kesihatan, malah untuk kecantikan luaran serta dalaman.Tomato yang berwarna merah sarat dengan vitamin A dan C, malah semak…

Tepung Jagung Bukan Sekadar Untuk Masakan!

Tepung jagung memang sinonim dengan masakan seperti kuih-muih, biskut, cake dan dalam pelbagai masakan. Yang sebenarnya, tepung jagung ni banyak kelebihannya! Harini zati nak kongsikan info dan kelebihan tepung jagung ni. Jom bac…