RESEPI : ACAR IKAN MASIN

Adooii terliur tengok ni.. Kalau dapat makan ni dengan nasi panas .. peeerrrgghh.. sedap tuu.. Nah resepi nye.. BAHAN-BAHAN 200gm ikan masin talang@kurau(potong dadu rendam selama 1 jam)  10@15 biji cili kpg(kalau dpt…

KEBAIKAN VITAMIN C DAN VITAMIN E

KEBAIKAN VITAMIN C Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata Mera…

TIPS : CARA JAGA MUKA

Wajah adalah mencerminkan diri anda. Jika wajah anda kelihatan bersih dan berseri, ianya dapat menunjukkan daya keterampilan diri anda. Ianya adalah anugerah Allah yang tidak ternilai, jadi kita perlulah menjaganya dengan b…

COLOR SCHEME

Color Scheme ni korang boleh tengok untuk padanan warna untuk blog korang.. Nak lagi senang save gambar ni dan time korang nk edit blog tu just guna pick color je.. klik untuk lebih jelas Harap dapat membantu!

TUTORIAL : JENIS-JENIS BORDER

Assalamualaikum bloggers.. Harini Zati free.. so rasa macam nak buat tutorial walaupon ramai yang dah tahu kan. Tapi takpe lah Zati share je .. klik untuk gambar lagi jelas Kalau korang nak tukar border kat s…

SEGMEN JARI JEMARI BLOGLIST

Assalamualaikum bloggers .. Hari ni Zati join Segmen dari JJB .. Maklumlah baru nak aktif balik setelah kian lama hilang hahhaha Yang nak join "Cumi Cumi" ni boleh klik banner tu okay..

Tutorial : Menu tab tepi blog

Haaa.. ada perasan tak menu tab tepi blog zati tu.. yang ni...   Okay sini cara dia .... 1) Mula-mula macam biasalah korang kena Sign in blog > Dashboard > Template > Edit HTML 2) Dah?? Kemudian korang Ctrl +…

Tutorial : Line dalam post

Contoh line macam dalam gambar ni. Manalah tahu nak letak kat dalam post nak buat banyak-banyak tajuk ke.. eh eh paham ke hahaha.. okay bawah ni code dia.. 1) Bukak new post 2) Copy paste code ni <hr color= 'purple…

1) Log in > Dashboard > Design > Add A Gadget > Html/JavaScript 2) Copy code bawah ni  <div style="display:scroll; position:fixed; top:5px; right:2px;"> <a class="linkopacity" href="…

Segmen Blogwalking by Miss Kepeng

Jum ramai-ramai join segmen ni. Boleh tambah followers.. Bagi yang nak join tu klik je banner atas ni okay ! Zati nak tag 3 bloggers : http://zaza96.blogspot.my/ http://www.raydahalhabsyi.com/ http://ikutsukahati.blogsp…

HTML Code Color

Hai Bloggers.. Hari ni Zati nak bagi link untuk yang nak cari kod warna bagi nak cantikkan blog korang tu.. Yang ni yang Zati selalu guna. Okay boleh tengok satu persatu ye ! http://www.tedmontgomery.com/tutorial/cl…

Nasi Goreng Simple

Nasi goreng ni lunch tadi hehe.. Ni sebab malas nak masak banyak-banyak.. Maka jadilah nasi goreng taktuntuang nih hehehe.. Resepi kat bawah.... BAHAN-BAHAN Nasi Ikan bilis Cabai burung Bawang merah Bawang putih …

Cucur Manis Viral

Semalam suami suruh buat cucur manis viral. Maka jadi lah si bulat ni hehe.. Bancuhan yang Zati buat ni dapat dalam 30 biji. Zati buat bulat-bulat besar fish ball yang putih besar tu yang selalu makan dengan mee kari tuh.. Haa t…

Tips Penjagaan Kulit Muka

TIPS PENJAGAAN KULIT MUKA | Setiap orang mempunyai masalah kulit yang berbeza. Ada yang jenis kulit muka berminyak dan berjerawat, kulit sensitif dan kulit kering. Cara Zati Sendiri Setiap kali mandi Zati akan cuci muka dengan…

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Dah lama zati tak join giveaway .. Okay hari ni zati nak join giveaway adik cute ni.. Okay , siapa nak join klik je banner tu ye.Moga ada rezeki