TUTORIAL : Background for Sidebar , Time & Date


Dashboard > Design > Edit HTML*tick expand widget dan cari kod bawah ni :


.sidebar h2 {

dah jumpa ?? then sila copy code di bawah ini dan pastekan di bawah code di atas nie yer

border: 1px dashed #BDBDBD;background: url(URL IMAGE);border-bottom-right-radius: 10px;border-top-right-radius: 10px;border-left: 1px solid #999999;

dah paste kan , lepas tu preview dulu . takde error boleh save !
color ikut suka korang nak tukar warna apa.
url tu masuk lah url image yang korang nak masukkan.

nak tukar color ----> COLOR

Post a Comment

4 Comments

  1. nice tutorial, Sweet la blog zaty pink kolor

    ReplyDelete
  2. salam, memang tak boleh highlight untuk copy ke tutorial awak?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila berikan komen anda. Jemput follow blog ini ye!