Showing posts with the label InfoShow all
Game PC Percuma! Mengimbau Kenangan Dengan Permainan Klasik.

Teringat waktu sekolah rendah dulu, arwah ayah ada belikan komputer untuk Zati. Kononnya untuk belajar, tapi biasalah kan, waktu budak-budak, dapat je komputer benda pertama yang dicari sudah semestinya game.   Ingat lagi, Zati s…

Youtube Ads

About Youtube Ads On YouTube, people can find videos in a variety of ways (for example, searching on the YouTube search page, clicking a video recommendation on the watch page, or selecting a video from the home page feed). You c…

Cara Memohon Rumah PR1MA

Memiliki rumah sendiri adalah impian semua, terutama bagi pasangan yang dah berkahwin. Skim perumahan mampu milik macam PR1MA ni untuk membantu mana-mana rakyat yang layak untuk memiliki rumah. Program Perumahan Rakyat 1Malaysia …

Cara Memohon Rumah Mesra Rakyat

Cara Memohon Rumah Mesra Rakyat |  Program Perumahan Rakyat atau Projek Perumahan Rakyat (PPR) merupakan tindakan drastik yang diambil oleh kerajaan Malaysia bagi mengatasi masalah kekurangan perumahan dan masalah setinggan melal…

Hilangkan Bosan Dan Stress Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Sebut sahaja PKP mesti ramai yang stress kan? Sabar, jangan stress semasa PKP ni. Cuba kita pandang dari sudut positif, banyak faedah nya bila kita disuruh duduk rumah. Salah satu nya, dapat mengeratkan kembali hubungan antara su…

Rahsia Keperibadian Pada Tubuh

Setiap manusia mempunyai bentuk tubuh yang berbeza.Begitu juga dengan keperibadian seseorang juga berbeza-beza.Tapi, bagaimanakah cara untuk kita mengetahui keperibadian seseorang dengan hanya melihat pada tubuh? Ada juga yang bo…

12 Fungsi Google yang Mungkin Anda Belum Tahu

12 Fungsi Google Yang Mungkin Anda Belum Tahu | Google bukan sahaja digunakan untuk ejen carian, tetapi ianya ada fungsi "tersembunyi" yang mungkin ramai belum tahu atau dah tahu.Ada banyak fungsi google yang mungkin k…

Selesai untuk penamaan KWSP

Assalamualaikum Korang dah letak penama ke untuk KWSP korang? Zati dah selesai dah. Sekarang ni online je. Borang-borang semua korang boleh online je, so tak payah nak beratur kat kaunter untuk ambil borang. Sebelum korang isi b…

How To Repair Corrupted Pen Drive or SD Card In Simple Steps?

Assalamualaikum Hah, ni terjadi kat Zati benda ni. Punca nya dok mengemas bilik,lepas tu terjumpa lah memory card lama, ada 3 pulak tu! Dengan excited nye lah masuk kan kat laptop , kekonon nak throwback  gambar-gambar lam…

GILER UNLIMITED ?? Umobile ada plan baru!

Assalamualaikum Siapa pengguna Umobile  ? Korang tahu tak Umobile  ada plan baru sekarang. GILER UNLIMITED  nama plan tu. Macam best je! Dia ada 2 jenis plan iaitu Postpaid dan Prepaid. ♦  GX50 is a postpaid plan w…