Showing posts with the label InfoShow all
Hilangkan Bosan Dan Stress Sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Sebut sahaja PKP mesti ramai yang stress kan? Sabar, jangan stress semasa PKP ni. Cuba kita pandang dari sudut positif, banyak faedah nya bila kita disuruh duduk rumah. Salah satu nya, dapat mengeratkan kembali hubungan antara su…

Rahsia Keperibadian Pada Tubuh

Setiap manusia mempunyai bentuk tubuh yang berbeza.Begitu juga dengan keperibadian seseorang juga berbeza-beza.Tapi, bagaimanakah cara untuk kita mengetahui keperibadian seseorang dengan hanya melihat pada tubuh? Ada juga yang bo…

12 Fungsi Google yang Mungkin Anda Belum Tahu

12 Fungsi Google Yang Mungkin Anda Belum Tahu | Google bukan sahaja digunakan untuk ejen carian, tetapi ianya ada fungsi "tersembunyi" yang mungkin ramai belum tahu atau dah tahu.Ada banyak fungsi google yang mungkin k…

Selesai untuk penamaan KWSP

Assalamualaikum Korang dah letak penama ke untuk KWSP korang? Zati dah selesai dah. Sekarang ni online je. Borang-borang semua korang boleh online je, so tak payah nak beratur kat kaunter untuk ambil borang. Sebelum korang isi b…

How To Repair Corrupted Pen Drive or SD Card In Simple Steps?

Assalamualaikum Hah, ni terjadi kat Zati benda ni. Punca nya dok mengemas bilik,lepas tu terjumpa lah memory card lama, ada 3 pulak tu! Dengan excited nye lah masuk kan kat laptop , kekonon nak throwback  gambar-gambar lam…

GILER UNLIMITED ?? Umobile ada plan baru!

Assalamualaikum Siapa pengguna Umobile  ? Korang tahu tak Umobile  ada plan baru sekarang. GILER UNLIMITED  nama plan tu. Macam best je! Dia ada 2 jenis plan iaitu Postpaid dan Prepaid. ♦  GX50 is a postpaid plan w…

DIY Perangkap Nyamuk Super Mudah!!

Gambar Google Assalamualaikum Semua orang tahu bahaya nyamuk ni kan. Boleh kena DENGGI  ! Tambahan sekarang ni musim hujan kan, lagi lah nyamuk ni bertambah dan berkeliaran. Macam zati kat rumah ni memang 24 jam…

14 Tanda Orang Berbohong

Jum kita kenal ciri-ciri atau tanda-tanda orang berbohong 1. Tidak Mampu Bertentang Mata Hal yang paling biasa apabila seseorang berbohong adalah dengan melihat wajah mereka.Terutama di mata.Biasanya orang yang seda…

11 Pantang Larang Lelaki Yang Wanita Perlu Tahu Dan jangan Mencabarnya

1) Menduga Kesetiaannya Mesti melenting kerana merasakan dirinya telah buat sehabis baik tetapi wanita masih juga dipertikaikan kesetiaannya.  2) Mencabar Keputusannya Bila lelaki sudah buat keputusan, baginya itu …

Tips dan cara menyimpan RM12600 setahun

Uiisshh banyak kan duit tu.. Mesti korang terfikir nak buat macam ni kan bila tiba awal tahun. Sebab apa?? Sebab bila kita dah hujung tahun korang mesti akan nampak orang post pasal hasil tabungan setahun! .. ya setahun ye ana…