Showing posts with the label TipsShow all
Tips Memilih Sunblock Atau Sunscreen Yang Tepat

Sunblock atau Sunscreen adalah untuk melindungi kulit dari sinaran UV mungkin telah menjadi salah satu senarai runcit anda setiap bulan. Walau bagaimanapun, jumlah produk tersebut di pasaran boleh membuat anda bingung memilih pro…

TIPS : Ketahui 30 Tips Jimat Elektrik

Assalamualaikum , Selamat Tahun Baru semua.. Dah masuk tahun 2021 kan. Rasa nya cepat masa berlalu. Okey lah , pembukaan tahun baru ni zati share kan tips jimat elektrik , harap dapat membantu anda ye.. Tip Jimat Elektrik 1: Pa…

5 Simple Ways To Get And Stay Happy ( Happiness Hacks )

HAPPINESS | Everyone seems to want it and people spend their lives searching for it... yet it often seems hard to find. For many people in today’s world, happiness is an elusive goal. These happiness hacks range from the simp…

TIPS : Cara Mudah Untuk Cuci Rambut Gaya Salun !

Assalamualaikum Mesti ramai yang rajin ke salun untuk cuci rambut kan ? Sebab bila cuci di salun , rasa best bila dia dok garu-garu kepala kita tu kan . Bagi Zati, memang layan juga lah kalau cuci rambut kat salun tu, …

Durian oh Durian! Tips Memilih Durian

Assalamualaikum Sekarang ni bila zati buka facebook je, penuh kat wall tu update pasal durian. Alahai terliur tau! Ni salah satu buah yang paling zati minat. Kalau betul-betul sedap , 3 biji pon sekali zati boleh hadap h…

TIPS : Pengurusan Peti Ais

Gambar Google Assalamualaikum Harini nak sembang pasal peti ais. Setiap rumah sekarang ni memang dah wajib mesti ada peti ais kan? Sebab dah jadi keperluan harian kita. Tapi tahu tak korang yang peti ais pun ada cara pen…

TIPS : 10 Peraturan Asas Cara Memberi Makan Kucing Kesayangan Anda

Assalamualaikum Mesti yang ramai ada bela kucing kan ? Termasuklah zati. Memang suka kucing ni, nak pulak bila dia manja tu.. Geram di buat nya! Tapi kan korang kena tahu asas nak bagi kucing makan ni. Kalau kucing …

TIPS : Cara Mudah Bersihkan Oven

Assalamualaikum Mesti ramai yang stress kalau oven kotor lepastu susah pulak nak cuci nya kan? Tak kan pulak nak tonyoh macam berus simen haha. Zati share kan petua nak cuci oven ni. CARA MUDAH BERSIHKAN OVEN T…

Tips Bila Berjumpa Dengan Bakal Mertua

Cara untuk mendapatkan kesan positif dalam pertemuan pertama dengan bakal mertua Seperti yang sudah kita tahu bahawa perkahwinan adalah sesuatu yang indah. Malah dalam Al-Quran sendiri, Allah SWT telah 10 kali menyebut …

TIPS : Menjaga Kesihatan Cara Rasulullah SAW

Assalamualaikum Bagaimanakah cara hidup yang diamalkan Rasulullah s.a.w yang perlu umat Islam contohi? Mencontohi Nabi bukan sekadar serpihan, tetapi perlu dalam semua aspek kehidupan kita. Kali ini zati ingin kongsikan bers…

TIPS : Mudah nya kumpul duit KAHWIN !!

Assalamualaikum.. Haaa mesti ramai yang tersenyum bila baca tajuk entry ni kan..Mudah ke kumpul duit kahwin ni? Mudah tak mudah lah, dan susah pon tak susah lah ! hehe ape aku merepek ni.. Setiap insan dalam dunia ni mesti l…

Tips Penjagaan Kulit Muka

TIPS PENJAGAAN KULIT MUKA | Setiap orang mempunyai masalah kulit yang berbeza. Ada yang jenis kulit muka berminyak dan berjerawat, kulit sensitif dan kulit kering. Cara Zati Sendiri Setiap kali mandi Zati akan cuci muka dengan…