Showing posts with the label TipsShow all
Tips Keluarga Bahagia Dalam Islam

Tips Keluarga Bahagia Dalam Islam | Sebut tentang keluarga bahagia ianya impian semua orang terutama yang dah berkahwin. Dan dalam berumahtangga pula, ianya menjadi satu medan untuk kita belajar saling menghormati , saling me…

TIPS : Ketahui 30 Tips Jimat Elektrik

Assalamualaikum , Selamat Tahun Baru semua.. Dah masuk tahun 2021 kan. Rasa nya cepat masa berlalu. Okey lah , pembukaan tahun baru ni zati share kan tips jimat elektrik , harap dapat membantu anda ye.. Tip Jimat Elektrik 1: Pa…

Makanan Yang Perlu Dielakkan Dalam Diet

Dah nak habis tahun 2020 ni , yang mana berazam nak kurus tu dah tercapai ke? hehehe  . Kalau zati hanya tinggal " azam" je la . Tapi Insyallah , nak cuba kuatkan semangat juga nak kurus! Bukan nya sebab nak cantik , …

Khasiat Pokok Cekur

Pokok cekur mempunyai daun yang sederhana lebar, tebal dan berwarna hijau manakala bahagian bawah daunnya berwarna hijau muda dan isinya pula berwarna putih. Pokok ini mudah didapati di kampung dan ramai suri rumah menanamnya d…

5 Simple Ways To Get And Stay Happy ( Happiness Hacks )

HAPPINESS | Everyone seems to want it and people spend their lives searching for it... yet it often seems hard to find. For many people in today’s world, happiness is an elusive goal. These happiness hacks range from the simp…

TIPS : Cara Mudah Untuk Cuci Rambut Gaya Salun !

Assalamualaikum Mesti ramai yang rajin ke salun untuk cuci rambut kan ? Sebab bila cuci di salun , rasa best bila dia dok garu-garu kepala kita tu kan . Bagi Zati, memang layan juga lah kalau cuci rambut kat salun tu, …

Durian oh Durian! Tips Memilih Durian

Assalamualaikum Sekarang ni bila zati buka facebook je, penuh kat wall tu update pasal durian. Alahai terliur tau! Ni salah satu buah yang paling zati minat. Kalau betul-betul sedap , 3 biji pon sekali zati boleh hadap h…

DIY Perangkap Nyamuk Super Mudah!!

Gambar Google Assalamualaikum Semua orang tahu bahaya nyamuk ni kan. Boleh kena DENGGI  ! Tambahan sekarang ni musim hujan kan, lagi lah nyamuk ni bertambah dan berkeliaran. Macam zati kat rumah ni memang 24 jam…

TIPS : Pengurusan Peti Ais

Gambar Google Assalamualaikum Harini nak sembang pasal peti ais. Setiap rumah sekarang ni memang dah wajib mesti ada peti ais kan? Sebab dah jadi keperluan harian kita. Tapi tahu tak korang yang peti ais pun ada cara pen…

PETUA : Rawat Mata Rabun

Assalamualaikum Zati nak share sikit tentang rabun ni.Rabun ni memang agak menyusahkan diri kita sebab nya susah untuk pergerakan kita seharian. Ada sesetengah yang rabun agak teruk sampaikan kadang-kadang tu kawan tegur …

Petua : Mengurangkan atau Menghilangkan Dengkuran

Assalamualaikum Sebelum tu zati nak tanya, siapa tidur berdengkur? Hahaha mengaku je lah.. Zati kadang-kadang je dengkur , kalau terlampau letih sangat seharian buat kerja, hah malam tidur memang berdengkur lah jawap nya. Tapi …

Petua : Menghilangkan Kahak Dari Dalam Paru-Paru Dan Penawar Batuk

Assalamualaikum Batuk memang merimaskan. Kalau zati kena batuk ni , confirm semput! Memang tak suka kalau batuk, kadang-kadang dada sampai sakit. Kat sini zati share kan cara buat ubat batuk atau penawar sendiri de…

TIPS : 10 Peraturan Asas Cara Memberi Makan Kucing Kesayangan Anda

Assalamualaikum Mesti yang ramai ada bela kucing kan ? Termasuklah zati. Memang suka kucing ni, nak pulak bila dia manja tu.. Geram di buat nya! Tapi kan korang kena tahu asas nak bagi kucing makan ni. Kalau kucing …

TIPS : Cara Mudah Bersihkan Oven

Assalamualaikum Mesti ramai yang stress kalau oven kotor lepastu susah pulak nak cuci nya kan? Tak kan pulak nak tonyoh macam berus simen haha. Zati share kan petua nak cuci oven ni. CARA MUDAH BERSIHKAN OVEN T…

Petua Dan Cara Tradisional Untuk Pulihkan Lemah Tenaga Batin​

Assalamualaikum Zati nak share petua untuk lemah tenaga batin. 1. Bawang Merah – Kupas bawang merah dan basuh bersih. Amalkan memakannya mentah-mentah sehingga terdapat perubahan. 2. Pinang – Biji pinang yang…

Tips Bila Berjumpa Dengan Bakal Mertua

Cara untuk mendapatkan kesan positif dalam pertemuan pertama dengan bakal mertua Seperti yang sudah kita tahu bahawa perkahwinan adalah sesuatu yang indah. Malah dalam Al-Quran sendiri, Allah SWT telah 10 kali menyebut …