Tutorial : Letak scroll box dalam entry


Sroll box dalam entry ni bagus jugak sebab dapat jimat kan ruang dan kemas kan blog. Mana lah tahu kalau korang nak buat tutorial nak bagi free template yang korang dah design atau edit tu, code dia kan panjang. so senang sikit kalau ada scroll box ni, jum tengok cara nye..

1. New post > HTML
2. Copy code bawah ni dalam ruangan HTML tadi.

<div style="border-color: 000000; border-style: solid; border-width: 2px; height: 100px; overflow: auto; width: 426px;">CONTENT KORANG</div>

3. Lepastu korang just masukkan je apa yang korang nk taip tu..
4. Dah siap publish macam biasa .

Post a Comment

2 Comments

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila berikan komen anda. Jemput follow blog ini ye!