Assalamualaikum

Korang dah letak penama ke untuk KWSP korang? Zati dah selesai dah. Sekarang ni online je. Borang-borang semua korang boleh online je, so tak payah nak beratur kat kaunter untuk ambil borang.

Sebelum korang isi borang tu, baca kelayakan untuk penamaan KWSP ni

PENAMAAN & KEPENTINGAN PENAMAAN


Penamaan merupakan proses ahli menamakan penama dikalangan :
- Individu ATAU
- Institusi yang diluluskan

KELAYAKAN PENAMAAN


1. Ahli berumur 18 tahun dan keatas
2. Warganegara Malaysia
3. Jika bukan warganegara Malaysia :-
    - menjadi ahli KWSP sebelum 1 Ogos 1998 ; ATAU
    - telah mendapat taraf penduduk tetap (PR)

PENAMA



*sekiranya ahli memilih untuk menamakan ARB sebagai penama, ARB adalah Pentadbir pada semua ( 100% ) bahagian simpanan ahli


TANGGUNGJAWAB DAN STATUS PENAMA / PEMEGANG AMANAH



Diatas ni adalah antara yang perlu diketahui sebelum penamaan. Untuk maklumat lanjut supaya korang boleh baca dan faham lagi, korang boleh ke website → KWSP

Untuk mengisi secara online borang penamaan, klik → BORANG WEB PENAMAAN

PANDUAN PENAMAAN


klik untuk enlarge image
klik untuk enlarge image



3 Comments

  1. Salam kun jungan terima kasih datang ke laman Etuza ya

    ReplyDelete
  2. kena ambik tahu jugak ni pasal ni


    jemput join ga sha ; http://www.shfyqhazhr.com/2018/10/giveaway-planner-2019-by-shfyqhazhrcom.html

    ReplyDelete
  3. nak kena semak sekali lagi, ragu2 pulak dah update ke belum penama

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca artikel ini. Sila berikan komen anda. Jemput follow blog ini ye!