Showing posts with the label TutorialShow all
TUTORIAL : Cara Buat Image Slideshow Gallery

Hah rajin kan zati malam ni haha. Okay , tadi kita buat Image Slideshow   ,  sekarang ni kita buat image slideshow jugak, tapi tambah Gallery. Senang sangat !  1. Dashboard → Layout / New Post → HTML  ( ikut korang nak letak k…

TUTORIAL : Cara Buat Image Slideshow

Hai korang, dah lama tak update blog ni , zati rasa macam nak bagi tutorial pulak haha. Tutorial harini nak buat Image Slideshow. Sesuai lah kalau korang nak letak kat dalam blog ni. Kot-kot nak upload gambar banyak-banyak kan bo…

Tutorial : Cara Buat Simbol Guna Keyboard PC / Laptop

Hari ni Zati nak share dengan korang macam mana nak buat simbol-simbol macam kat atas tu guna keyboard. Senang je ☺ Alt + 0153 = ™ Alt + 0169 = © Alt + 0174 = ® Alt + 0176 = ° Alt + 0177 = ± Alt +…

Tutorial : Center kan Widget Blog Stats

Assalamualaikum Sebelum ni blog stats mesti tak center kan , semua nya sebelah kiri. Cara nak center kan dia boleh tengok cara kat bawah ni : 1. Dashboard > Template > Edit HTML > Ctrl+F > Cari code bawah ni …

Tutorial : Pasang Scrolbar Di Bahagian Komen

Scollbar yang tu ye untuk bahagian komen. Tujuan pasang scrollbar ni nak nampak kan kekemasan di bahagian komen korang tu. Tak nak letak pon tak pe. 1. Dashboard > Theme > Edit HTML > Ctrl+F dan search code ni : /*…

Tutorial : Cara Letak Widget Instagram Di Footer Blog

Assalamualaikum Malam ni zati tak boleh tidur , so rasa macam nak tukar template blog , maka jadi lah template yang bertemakan brown hehe. Zati nak bagi tutorial macam mana nak letak gambar-gambar kat IG masuk kan dalam blo…

Free Template : Soft Grey

Assalamualaikum. Semalam zati ada buat satu template ni. Tema Soft Grey. Kalau suka , boleh je ambil. Tapi jangan buang credit ye, penat zati buat hehe. Korang boleh view tema ni dulu. VIEW    Suka tak ? hehe . Kala…