Datuk K Merakamkan Penghargaan Kepada Dr Azizan Osman Diatas Kejayaan Asyraf Khalid

Advertisement

Datuk K Merakamkan Penghargaan Kepada Dr Azizan Osman Diatas Kejayaan Asyraf Khalid

Datuk K Merakamkan Penghargaan Kepada Dr Azizan Osman Diatas Kejayaan Asyraf Khalid | Melihat kejayaan anak, pasti akan menggembirakan ibu bapa. Begitulah juga dengan kisah kejayaan Asyraf Khalid ini, yang juga merupakan anak kepada Datuk K.


Datuk K Dedah Perubahan Asyraf  Disebabkan Azizan OsmanPerubahan anak tiri Datuk Seri Siti Nurhaliza iaitu Asyraf Khalid disebabkan Mentor Usahawan, Datuk Wira Dr Azizan Osman dedah bapanya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa atau Datuk K baru-baru ini.

Datuk Wira Dr Azizan Osman bukan saja bantu atau bimbing bisnes usahawan malah kehidupan anak didiknya juga. Contohnya Asyraf Khalid, yg mana bapa dia sendiri - Datuk K yang luahkan sendiri.

Dalam satu hantaran video dikongsikan Asyraf pada semalam, Datuk K merakamkan penghargaan kepada Azizan yang dapat mengubah dan membimbing anaknya bukan saja dalam bisnes malah kehidupan dalam tempoh 3 tahun saja.


Simpan Hasrat Untuk Banggakan Datuk K

Menurut Asyraf ketika ditemui berkata, ucapan tersebut dibuat ketika makan malam dan sempena sambutan hari lahir bapanya di rumah ibu bapanya Isnin lalu.


"Membuat beliau bangga dengan saya merupakan 'big why' selama ini. Alhamdulillah, semuanya berubah bila bertemu dengan Mentor saya yang betul-betul ubah bisnes Mutyara, malah hidup dan memberikan saya banyak perspektif lebih baik."


Asyraf menceritakan segalanya dalam sebuah status pautan Instagram yang telah ditonton hampir 15,000 orang dalam tempoh beberapa jam saja.


Merasakan Diri Tidak Berjaya

Dulu Asyraf merupakan budak nakal dan selalu mengecewakan bapanya serta merasakan diri ini sangat tak berjaya. Tambah Asyraf, beliau faham perjalanannya masih jauh namun beliau sangat bersyukur dengan luahan bapanya buat pertama kali di hadapan mentor sendiri.


Seperti orang lain juga, Asyraf pernah merasakan kegagalan dan menyalahkan diri sendiri kerana tidak mampu untuk menjadi anak yang dibanggakan oleh keluarga. Tetapi itu bukan lah menjadi sebab untuk Asyraf tidak berjaya.

"Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada bapa yang membesarkan saya sebegini, sentiasa beri bimbingan, tak berikan saya kesenangan dan sentiasa percaya meskipun banyak kegagalan dalam hidup. Saya ambil kegagalan itu sebagai pengajaran dan terima kasih kepada Mentor yang dapat mengeluarkan potensi yang ada dalam diri ini," jelasnya. 

 


 Asyraf Melihat Azizan Sebagai Mentor Yang Terbaik


Dalam pada itu, Asyraf melihat Azizan sebagai mentor yang terbaik buat dirinya yang bukan hanya membimbing mengenai bisnes semata-mata malah secara holistik termasuk kepimpinan dan perhubungan sesama manusia dan bersama Maha Esa.

"Malah nilai-nilai baik ada dalam lingkungan anak didik Azizan dan RichWorks membuatkan beliau menjadi lebih baik lagi. Mereka meskipun sudah mencapai kejayaan pada satu tahap yang baik dengan jualan jutaan ringgit masih rendah diri, tidak lokek berkongsi ilmu dan perkara betul dilakukan," ujarnya.


Sementara itu, Datuk K dalam ucapannya turut mencemburui dan kagum kebolehan yang dimiliki Azizan melahirkan ramai usahawan jutawan.

“Saya pun cemburu dan kagum dengan Azizan, kerana ada kebolehan membina ramai jutawan yang mana saya tak boleh buat. Bayangkan jutawan yang Azizan bimbing ini, boleh mengingati Tuhan, beribadah, bersedekah daripada hasil kejayaan mereka, saya percaya sebahagian pahala akan dapat kepada beliau kembali kerana hasil bimbingan, didikan dan tunjuk ajarnya."

 


Datuk K turut mengingatkan bangsa usahawan yang berjaya tidak melupakan individu yang masih merangkak dan berusaha keras untuk mencapai kejayaan. 

“Azizan memimpin tangan mereka semua, tunjuk mereka mana longkang, mana tempat nak kena langkah, mana tempat nak kena lompat, awak semua (rakan usahawan jutawan) sangat beruntung. Saya tak dapat ini semua ketika seusia anda dan masa memulakan perniagaan,” jelasnya.
“Jangan lupa masyarakat lain, di luar sana ada juga orang yang tak berjaya seperti kita, jangan terlalu berbangga dan ego, tapi 'be humble, more humble and more humble', ajar mereka untuk capai kejayaan,” ujarnya. 

 

Kesimpulan 

Kisah Asyraf Khalid ini boleh dijadikan inspirasi pada setiap orang, terutama anak muda yang ingin mengubah kehidupan dan ingin berjaya serta dapat menjadi kebanggaan keluarga. 

Apa yang penting adalah tekad dan usaha dalam setiap apa jua bidang dan cabaran yang dilalui. Dan bersedia untuk menimba ilmu dan tidak mudah putus asa.

Kelas bimbingan usahawan bersama RichWorks program yang dianjurkan secara langsung melalui Titan RichWorks telah membantu ribuan usahawan dan jutawan untuk mendapatkan ILMU dengan bimbingan daripada MENTOR anda iaitu Dr Azizan Osman.


Post a Comment

0 Comments